skip to Main Content

Manuele therapie

Als uw gewrichten en spieren niet lekker bewegen, kan de manueel therapeut u hierbij helpen. Deze fysiotherapeut is in het bijzonder gespecialiseerd in de wervelkolom, ledematen en alles wat daarmee samenhangt: zoals de nek en rug, maar ook de kaak en de ribben. Ook behandelt en adviseert hij bij klachten in spieren, gewrichten en zenuwen.

Het manipuleren en stabiliseren van spieren en gewrichten is een van de behandeltechnieken die de manueel therapeut uitvoert. Dit zijn de precieze, korte en vlugge bewegingen van de gewrichten in een specifieke richting. Het doel is om het normale bewegen te herstellen en spanningen en pijn te verminderen. Voor de meeste mensen zijn de effecten van de manipulatie al snel na de behandeling voelbaar.

Een ander veel voorkomende reden dat gewrichten en spieren niet lekker bewegen is een gebrek aan stabiliteit. De samenwerking van de verschillende spieren rond het gewricht zijn dan verstoord. Ook dan is er vaak sprake van pijn en spanningen. De manueel therapeut al dan zijn specialistische kennis inzetten om oefeningen te geven waarbij de spieren het gewricht stabiliseren.

Back To Top