Ga naar hoofdinhoud

Als je gewrichten en spieren niet lekker bewegen, kan manuele therapie je hierbij helpen. Maak dus snel een afspraak met onze manueel therapeut.

Welke klachten behandelt een manueel therapeut?

Een manueel therapie is in het bijzonder gespecialiseerd in de wervelkolom, ledematen en alles wat daarmee samenhangt, zoals de nek en rug, maar ook de kaak en de ribben. Ook behandelt en adviseert een manueel therapeut bij klachten in spieren, gewrichten en zenuwen.

Waaruit bestaat de behandeling door een manueel therapeut?

Het manipuleren en stabiliseren van spieren en gewrichten is een van de behandeltechnieken die een manueel therapeut uitvoert. Dit zijn precieze, korte en vlugge bewegingen van de gewrichten in een specifieke richting. Het doel is om het normale bewegen te herstellen en spanningen en pijn te verminderen. Voor de meeste mensen zijn de effecten van zo’n manipulatie al snel na de behandeling voelbaar.

Een andere veel voorkomende reden dat gewrichten en spieren niet lekker bewegen, is een gebrek aan stabiliteit. De samenwerking van de verschillende spieren rond het gewricht zijn dan verstoord en dat levert vaak pijn en spanningen op. Onze manueel therapeut kan dan alle specialistische kennis inzetten om oefeningen te geven die ervoor zorgen dat de spieren het gewricht weer stabiliseren.

Back To Top