Ga naar hoofdinhoud

De schouder is een complex gewricht, want er zijn veel spieren, banden en gewrichten bij betrokken. Het gewricht is een kogelgewricht en kan hierdoor ook vele bewegingen maken. Om goed van je schouderklachten te herstellen kun je het beste een afspraak maken bij een schoudertherapeut.

Welke klachten behandelt een schoudertherapeut?

Een algemeen fysiotherapeut heeft globale kennis van de schouder, maar een schoudertherapeut kent elke beweging, elk bandje, elke spier en alle zenuwen. Onze schoudertherapeut is daarom in staat om alle schouderklachten aan en rondom het gewricht goed en effectief te behandelen.

Waaruit bestaat de behandeling door een schoudertherapeut?

Een schoudertherapeut onderzoekt bij het intakegesprek waar de schouderklachten vandaan komen en hoe deze ontstaan zijn. Daarna wordt een behandelplan opgesteld dat is afgestemd op jouw persoonlijke situatie en belastbaarheid.

Onze schoudertherapeut is aangesloten bij het Schoudernetwerk Noord-Brabant/Goirle. Het Schoudernetwerk bestaat uit orthopedisch chirurgen & schouderfysiotherapeuten die zijn gespecialiseerd in de behandeling van schouderblessures en revalidatie na schouderoperaties binnen de regio Noord-Brabant.

Back To Top