Een tennisarm (of tenniselleboog) komt zeker niet alleen bij tennissers voor. Ook bij veelvuldig gebruik van een computermuis of schroevendraaier kunnen je onderarmspieren overbelast raken. Een fysiotherapeut kan je helpen om van zo’n tennisarm af te komen, dus blijf niet te lang met je klachten rondlopen.
Welke klachten komen kijken bij een tennisarm?
Als je steeds dezelfde bewegingen maakt, kan er beschadiging ontstaan, met een stekende of zeurende pijn aan de buitenkant van je elleboog als gevolg. Bij een tennisarm is er sprake van een overbelasting van de strek- en stabilisatiespieren van de pols, die bij de elleboog hun oorsprong vinden.
Waaruit bestaat de behandeling van een tennisarm?
Een fysiotherapeut kan verschillende vormen van behandelingen toepassen. Een van deze vormen is de Diepe Frictie Methode (DFM). Hierbij wordt met de hand en duim een stevige druk op de betrokken spieren en aanhechtingen uitgevoerd. De behandeling bestaat uit 4 tot 5 sessies, inclusief het intakegesprek.
Tijdens de behandelperiode mag je alle dagelijkse activiteiten gewoon blijven doen, mits deze geen extra pijnklachten geven. Uit onderzoeken blijkt dat de pijn na 3 tot 4 weken met 40% is afgenomen, en de beperkingen in de dagelijkse activiteiten met 60%.