Ga naar hoofdinhoud

Medisch fitness is fitness onder leiding van een fysiotherapeut. Binnen deze uurlijkse training werk je aan je conditie, kracht en balans, samen met anderen in een gezellige groep uit Goirle.

Voor welke klachten is medisch fitness geschikt?

Medisch fitnessen kan nuttig zijn voor allerlei klachten en situaties, van revalideren na een (langdurige) blessure of aandoening tot de wens om je fysieke vermogen verbeteren. Onze fysiotherapeut zorgt ervoor dat de oefeningen en bewegingen op jouw belastbaarheid worden afgestemd. Hierdoor kun je verantwoord bewegen en zorg je ervoor dat je spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en je conditie op peil blijft.

Medisch fitness is bedoeld voor mensen die vanuit een medisch oogpunt aan hun totale en/of lokale conditie willen werken, specifiek ouderen boven de 65 jaar. Als je nog onder behandeling bent bij uw fysiotherapeut is het zinvol om even te overleggen of deze groep zinvol is voor jou en je klachten.

Waaruit bestaat medisch fitness?

Het doel van medische fitness is om door middel van wekelijkse training je conditie, kracht en balans te verbeteren. Door de belastbaarheid te vergroten tijdens de training, ontstaat er een beter evenwicht tussen de belasting (dat wat je met je lichaam doet) en belastbaarheid (dat wat je lichaam aankan) .

Juist door voldoende beweging kunnen klachten afnemen en verbetert je conditie en algehele gezondheid. Medisch fitness bestaat uit conditietraining (loopband, fiets, stepper, armfiets, etc.) en oefeningen gericht op kracht, balans en uithoudingsvermogen.

Je traint in een kleine groep (maximaal 7 personen) onder begeleiding van een fysiotherapeut. De fitness vindt iedere dinsdag plaats, van 13:30 tot 14:30. Bij meerdere aanmeldingen kan de medische fitnessgroep eventueel op een andere dag/tijd plaatsvinden.
Als je een keer wilt proefdraaien om te kijken of medisch fitness iets voor jou is, ben je van harte welkom. Neem hiervoor contact op via het telefoonnummer 013-534 27 36 of mail naar fysio.petershofje@hetnet.nl.

Back To Top